00:00 / 03.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

U Njemačkoj se opet igra tenis, od lipnja i serija turnira

Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Foto: - / REUTERS

U njemačkom gradu Höhr-Grenzhausenu počeo je ekshibicijski teniski turnir.
Ekshibicijski teniski turnir u njemačkom gradu Höhr-Grenzhausenu, koji je započeo u petak, prvo je natjecanje teniskih profesionalaca od početka ožujka, kada je teniska sezona zaustavljena na svim razinama zbog pandemije bolesti COVID-19.

Među profesionalcima koji su se prijavili, dvojica najbolje rangiranih su Yannick Hanfmann i Dustin Brown. U njihovom međusobnom dvoboju odigranom u subotu slavio je Hanfmann, 143. na pojedinačnoj ATP ljestvici, sa 4-3 (7-4), 4-0.

Na mečevima nema skupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudac u stolici. Setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s 'tie-breakom', ako je rezultat u setu 3-3. Nagradni fond turnira je 25.000 američkih dolara.

Njemački teniski savez (DTB) planira od lipnja organizirati seriju sličnih turnira na kojima bi sudjelovala po 32 tenisača i 24 tenisačice. Time se teniskim profesionalcima daje prilika da konačno odigraju poneki natjecateljski meč, nakon što su prisilno poslani na odmor koji će trajati najmanje do sredine srpnja.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je u subotu objavila upute za sanitarne mjere za odigravanje turnira, kada to ponovno bude moguće, a prema njima će svaki od tenisača imati svoj set lopti s kojima će servirati, skupljači će nositi maske i rukavice od lateksa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!