U Dugavama održan prvi turnir u organizaciji WTP-a

24.08.2020.

22:21

Autor: HRT

default error photo
Proteklog vikenda u Zagrebu je održan teniski turnira Movens Cup - WTP Classic Challenge.
Proteklog vikenda u teniskom klubu Movens u Dugavama u Zagrebu održan je teniski turnir Movens Cup - WTP Classic Challenge. Prvi je to turnir u organizaciji WTP-a (World Tennis Professionals).

WTP je novonastala teniska organizacija koja pruža mogućnost igranja tenisa lokalno i rangiranja globalno. Svrha projekta je stvoriti platformu za igrače i trenere gdje svaki rezultat ostvaren na ATP/WTA, ITF i nacionalnim turnirima postaje dio jedinstvene svjetske rang liste. Organizacija nastoji nadopuniti nedostatak turnira s nagradnim fondom na profesionaloj razini te omogućiti niže rangiranim profesionalcima dodatni izvor financiranja.

WTP Croatian Series se sastoji od nekoliko turnira na području Republike Hrvatske čiji pobjednici ostvaruju pravo nastupa na završnom turniru krajem godine u austrijskom Seefeldu. Svi turniri koriste livescore sustav WTP organizacije i vidljivi su gledateljima diljem svijeta. Glavni partner projekta je hrvatski startup MOBILEone koji pruža IT podršku za cijeli projekt.

Na turniru je sudjelovalo 30 profesionalnih tenisača i četiri tenisačice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Turske. Najbolje rangirani igrač je bio Duje Kekez (ATP - 845.). Na turniru su se našla još neka poznata imena poput Kristijana Mesaroša (bivši Top 200 igrač), te Joško Topić i Vjekoslav Skenderović (bivši Top 400 igrači).

Najviše uspjeha je imao četvrtopostavljeni nositelj Josip Krstanović koji je u finalu pobijedio prvog nositelja Duju Kekeza 2:6, 7:5, 6:3.

Unatoč slabom odazivu tenisačica, na turniru su se igrali odlični mečevi. U finalu je Jana Fett (WTA - 219. svladala Ivu Primorac (WTA - 669.) 6:1, 6:0. U meču za treće mjesto slavila je Turkinja Perma Ozgen (WTA - 211.) pobijedivši Lanu Brežanin 6:0, 6:0.

Pobjednik muškog dijela turnira osvojio je nešto više od 7000 kuna, dok je pobjednica u ženskoj konkurenciji kući ponijela 4000 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!