17:33 / 02.04.2021.

Autor: I.L./HRT

Teniski spektakl u Osijeku na čekanju

Press konferencija organizatora Premier Tennis Showa

Press konferencija organizatora Premier Tennis Showa

Foto: Martin Stupar / SMART Counselling

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Osijeku je otkazan Premier Tennis Show koji je na inicijativu Donne Vekić idućeg tjedna u Gradskom vrtu trebao okupiti zvijezde bijeloga sporta. Ipak, organizatori tvrde da će se postavljeni cilj, a to je izgradnja javnog teniskog terena - ipak ostvariti.

- Nažalost, umjesto da danas predstavimo konačne stvari i igrače koji bi nastupili za nekoliko dana u Osijeku, moramo se prilagoditi trenutnoj epidemiološkoj situaciji i na neki način, staviti na čekanje realizaciju ovog dogovorenog sportskog projekta u dvorani Gradski vrt. Definitivno ćemo ići u realizaciju projekta izgradnje prvog javnog teniskog terena, a nadam se onda zapravo i na njemu održati, kada to epidemiološke situacije dozvole – predviđeni događaj. Ništa ne otkazujemo, mi smo sportaši, optimistični smo i kada se ponovo stvore svi preduvjeti, mi ćemo to realizirati upravo u Osijeku, naglasio je Igor Vekić.

- Idemo biti pozitivni u gradu Osijeku, kao što smo i inače. Ovaj događaj ne otkazujemo, samo ga odgađamo za neka bolja vremena, za neku bolju epidemiološku situaciju i držimo palčeve da se oni dogode što prije. Ali glavna svrha ove dobre priče je teren na kojem se nalazimo. Ovaj oblik i izgled u kojem ga sada vidimo, pri našem idućem susretu, neće izgledati ovako. Naš idući susret bit će na prvom javnom teniskom terenu, rekla je dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.

Odgođeni su donatorska večera, Kid's day, edukacija i mečevi koji su se trebali održati 6. i 7. travnja, uz sudjelovanje velikih svjetskih imena iz svijeta tenisa.

Nastavlja se s izgradnjom javnog teniskog terena, a nije zaustavljena ni aukcija vrijednih predmeta vrhunskih sportaša. Predmete su donirali vrhunski svjetski i hrvatski sportaši poput Rogera Federera, Luke Modrića, Janice Kostelić, Sandre Perković, Gorana Ivaniševića, Donne Vekić, Davora Šukera te brojni drugi. U online aukciji može sudjelovati svatko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!