09:37 / 19.01.2021.

Autor: I.L./Hina

Tenisači ogorčeni, stavljeni u karantenu bez mogućnosti treninga

Ilustracija (Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo)

Ilustracija (Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Zaraženo još dvoje tenisača uoči Australian Opena.
Još dvoje tenisača koji trebaju sudjelovati na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu pozitivni su na Covid-19, čime je ukupan broj zaraženih narastao na sedam, objavile su u utorak lokalne sanitarne vlasti.

➡️ Australci kritiziraju Đokovića, Kyrgios ga ponovno vrijeđa

Australian Open bi trebao početi 8. veljače.

Zaraženi su stigli s tri čarter leta iz Abu Dhabija, Los Angelesa i Dohe, a u obaveznu karantenu bez mogućnosti treninga su stavljeni svi putnici s tih letova. 

Preostali igrači mogu se pripremiti za turnir pet sati dnevno i trenirati na za to predviđenim terenima u Melbourneu, a ostatak vremena također moraju provesti u hotelskim sobama.

Igrači su ogorčeni, a premijer australske države Victoria, Daniel Andrews, rekao je da tenisači neće dobiti poseban tretman u strogim mjerama u borbi protiv novog koronavirusa.

- Znam da se puno razgovaralo o pravilima. Ali pravila se moraju pridržavati svi i igrači su o tome bili obaviješteni prije nego što su došli u Australiju. Neće biti posebnog tretmana jer virus ne tretira ni igrače drugačije, uporan je bio premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!