Tenisači na Australian Openu u dvotjednom "balonu"

26.08.2021.

10:53

Autor: I.L./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Organizatori Australian Opena planiraju da igrači sljedeće godine provedu dva tjedna u sigurnom "balonu" prije početka prvog grand slam turnira sezone, a ne da budu podvrgnuti strogim australskim pravilima o karanteni u hotelu, izjavio je šef turnira Craig Tiley u četvrtak.

Tenisači, treneri i dužnosnici su morali provesti 14 dana u karanteni u hotelu po dolasku u Australiju na turnir u veljači ove godine zbog COVID-19 ograničenja i bilo im je dopušteno da treniraju dnevno do pet sati na zatvorenim terenima.


- Puno je vremena do turnira, ali sada planiramo organizirati dvotjedni balon gdje će se igrači moći slobodno kretati između hotela i terena, rekao je Tiley.


- Bit će zaštićeni, bit će sigurni među sobom i sigurni od zajednice. I nakon ta dva tjedna, izaći će i moći će se natjecati na Australian Openu pred publikom, dodao je.


- Razgovaramo s vlastima i zdravstvenim tijelima o broju gledatelja i kako će Australian Open izgledati. 


Ove godine je Australian Open održan iznimno u veljači, a oko 70 tenisača nije smjelo napuštati svoje hotelske sobe u siječnju jer su bili prisiljeni biti u izolaciji zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u zrakoplovima kojima su stigli u Australiju. 


Samo je jedan sudionik, španjolska tenisačica Paula Badosa bila pozitivna na koronavirus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!