12:20 / 29.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Svi turniri na travi će biti odgođeni, tvrdi poznati teniski trener

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

Bio bih vrlo sretan kad bi se ponovno počelo igrati u listopadu, izjavio je poznati teniski trener i dopredsjednik Njemačkog teniskog saveza.
Dopredsjednik Njemačkog teniskog saveza (DTB) i poznati teniski trener Dirk Hordorff tvrdi da ima pouzdane informacije o tome kako će biti otkazani svi turniri na travi, uključujući i Wimbledon te da bi sezona mogla biti nastavljena tek u jesen.  

Govoreći u podcastu na specijaliziranom internetskom portalu tennisnet.com Hordorff je izjavio da je "dobio vijest kako se s priličnom sigurnošću može reći da travnatog dijela sezone neće biti", ali nije dao nikakve dodatne detalje.

U ovom trenutku je zbog pandemije izazvane koronavirusom na snazi odgoda svih profesionalnih teniskih turnira do 7. lipnja, čime je nakon američkog proljeća na tvrdoj podlozi izgubljen i proljetni dio igranja na zemljanoj podlozi na europskom tlu. Od 8. lipnja bi trebali započeti turniri na travnatoj podlozi, a turnir u Wimbledonu je na rasporedu od 29. lipnja do 12. srpnja.

No, Hordorff je vrlo skeptičan po pitanju nastavka ove sezone.

- Bio bih vrlo sretan kad bi se ponovno počelo igrati u listopadu, izjavio je poznati teniski trener i dopredsjednik Njemačkog teniskog saveza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!