Sve je spremno za 10. izdanje Sirius Opena

17.06.2019.

18:30

Autor: Hina

default error photo
Desetu godinu zaredom Zagreb će biti domaćin najstarijeg međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom.
Desetu godinu zaredom Zagreb će biti domaćin najstarijeg međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom, a ovogodišnje izdanje Sirius Opena započet će u četvrtak, 20. lipnja na terenima Tenis centra Maksimir na Ravnicama.

Sirius Open dio je UNIQLO Wheechair Tenis Toura te predstavlja Hrvatsku kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. Ove godine u sklopu glavnog turnira natjecatelji će se moći okušati u šest različitih kategorija, pojedinačno i u parovima.
U kalendaru Međunarodne teniske federacije (ITF) Sirius Open nalazi se u kategoriji ITF Futures serije te se uvijek isticao kao mjesto ne samo vrhunskog tenisa u kolicima, nego i bogatog popratnog programa te sjajne atmosfere. Važnost ovog hvalevrijednog projekta prepoznali su i poznati hrvatski tenisači poput Gorana Ivaniševića, Borne Ćorića i Ane Konjuh koji su tijekom prošlih godina pružali podršku svim sudionicima. 
- Kroz rad kluba i organizaciju turnira trudimo se usmjeriti na promociju tenisa u kolicima te pokušavamo svake godine uključiti što veći broj osoba s invaliditetom koje se žele baviti tenisom, bilo rekreativno ili profesionalno. Iskreno se nadamo da ćemo kao hrvatski ambasadori tenisa u kolicima pokrenuti promjene, a na ovaj način stvaramo i globalna prijateljstva koja nam daju motivaciju za daljnji rad. Iz godine u godine njihov je broj sve veći, također je i broj natjecatelja sve veći, što nas iznimno veseli te nam govori da idemo u pravom smjeru', izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.
Na ovogodišnjem turniru očekuje se nastup više od 45 tenisača iz cijelog svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!