19:58 / 24.11.2020.

Autor: Mirna Zidarić/HRT/Sport

Suradnja Mektića i Pavića: Poziv koji se ne može odbiti

Foto: Screenshot HRT

Foto: Screenshot HRT

Foto: - / HRT

Zaigrani poput djece Nikola Mektić i Mate Pavić već se pripremaju za buduću suradnju.
Zaigrani poput djece Nikola Mektić i Mate Pavić već se pripremaju za buduću suradnju koju su najavili u Londonu gdje je pobjednički pehar u kokurenciji parova, kao prvi Hrvat osvojio Nikola Mektić. No Pavić je taj koji na teniski poredak parova gleda sa svjetskog trona pa međusobno nadmetanje ne prestaje.

- To je zapravo znak da sam ja najbolji, ali pošto ne mogu igrati sam tu je Mate pokraj mene, kaže Mektić.

A kada stave šalu na stranu, vidljivo je koliko se poštuju i raduju suradnji. Mate je taj koji je iznenadio Mektića pozivom.

- Smatram da je Mate najbolji na svijetu i to je poziv koji ja ne mogu odbiti, dodaje Mektić, dok Pavić objašnjava:

- Nikada do sada nismo zaigrali ni jedan meč zajedno što je čudno jer smo sa svim drugim hrvatskim igračima igrali barem jednom u životu i jednostavo to je bila moja odluka.

Ne najavljuju mnogo, jer znaju da se mnogo, pa i najviše moguće očekuje od njih u olimpijskoj godini, ali poručuju da iza uspjeha stoji rad i samo rad.

- Kad radite i trenirate, imate se čemu nadati, rekao je Pavić.

A Mektić je radio i radio, te se samo u najhrabrijim snovima mogao nadati trijumfu u Londonu, no on je zasluženo i stigao. I Mektić i Pavić uspjesima nakon trnovita puta kojim su ga gradili svima bude nadu u bolje dane koji moraju doći.

- Drago mi je da se netko možda može na nas ugledati i nešto pozitivno izvući iz našeg primjera, zaključio je Mektić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!