10:28 / 25.09.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Strože mjere: Samo tisuću gledatelja dnevno u Roland Garrosu

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Francuska vlada donijela je nove, strože mjere obrane od širenja bolesti Covid-19 za područje Pariza.
Samo tisuću gledatelja dnevno moći će pratiti uživo mečeve na Roland Garrosu, gdje će u nedjelju započeti treći i posljednji teniski Grand Slam turnir u ovoj godini, što je direktor ovog događaja Guy Forget nazvao "velikim udarcem".

Francuska vlada je u srijedu donijela nove, strože mjere obrane od širenja bolesti Covid-19 za područje Pariza, čime je već treći put u manje od tri tjedna smanjen broj gledatelja koji će moći posjetiti Roland Garros u ovom neuobičajenom jesenskom terminu za pariški Grand Slam turnir, koji se redovito održava krajem svibnja i početkom lipnja.

U optimističnim najavama organizatori su se nadali da će moći popuniti do 60 posto kapaciteta u kompleksu na rubu Boulognske šume, ali su od početka rujna već dvaput smanjivali maksimalan dnevni broj gledatelja koji će moći posjetiti Roland Garros: prvo sa 20.000 na 11.500, a potom i na 5.000.

Još u četvrtak poslijepodne je Guy Forget izjavio da 5.000 gledatelja može sigurno cirkulirati objektom koji se prostire na 12 hektara. No, premijer Jean Castex je pobio tu njegovu tvrdnju u večernjim satima te izjavio da će se "na Roland Garros primijeniti ista pravila kao i drugdje". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!