12:31 / 26.08.2018.

Autor: M.Z./K.L./HRT

Serena o spornom kostimu: Trebali bi imati razumijevanja

-

-

Foto: - / -

Uoči početka US Opena svjetski mediji ne prestaju raspravljati o istupu predsjednika francuskog teniskog saveza o novim pravilima odijevanja na Roland Garrosu.
Uoči početka US Opena svjetski mediji ne prestaju raspravljati o istupu predsjednika francuskog teniskog saveza Bernard Guidicelli koji je izjavio da Serena Williams ubuduće neće moći na Roland Garrosu nastupati u kostimu u kojem je igrala ove godine. Serenin kostim nepoželjan na Roland Garrosu

Zanemario je tako činjenicu da je kostim posebno kreiran za osvajačicu 23 Grand slam naslova iz medicinskih razloga, nakon komplikacija koje je imala nakon trudnoće.
Grand Slamovi očito mogu što ih je volja iako bi trebali imati razumijevanja za ono što se radi iz zdravstvenih razloga. Ali poštovat ću njihovu odluku, rekla je Williams.

Podrška Sereni stiže sa svih strana, a najistaknutija je ona slavne Billy Jean King koja i u ovom istupu vidi neravnopravnost u tretiranju muškaraca i žena bez obzira na to koliko dobri bili u onome što rade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!