Senatori pisali Bidenu zbog zabrane Đokoviću

04.03.2023.

14:13

Autor: M.Š./HRT

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Amr Alfiky / REUTERS

Američki senatori Rick Scott i Marco Rubio poslali su pismo predsjedniku Joeu Bidenu, a vezano uz situaciju sa zabranom Novaku Đokoviću da uđe u SAD.

Podsjetimo, vlasti ne dozvoljavaju Đokoviću da dođe u SAD, a posljedično da nastupi na turnirima u Miamiju i Indian Wellsu.

I to zbog toga to nije obavio cijepljenje na koronavirus.

Đoković je morao dostaviti pripadajuću dokumentaciju i napisati molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države, no kako pišu američki mediji, ta je molba odbijena.

- Dragi predsjedniče Joe Biden. Naša administracija odbila je zahtjev da se obustavi obvezno cijepljenje za strane turiste. Pišemo vam s namjerom da Novaka Đokovića izuzmete iz toga, a kako bi mogao nastupiti na turniru u Miamiju 18. ožujka ove godine.

- U rujnu prošle godine objavili ste da je pandemija gotova. Sadašnja ograničenja za putnike koji dolaze u SAD su zastarjele i spremne za povlačenje, navode oni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!