14:01 / 17.12.2018.

Autor: HRT

Sébastien Grosjean novi izbornik francuske Davis Cup reprezentacije

Sébastien Grosjean

Sébastien Grosjean

Foto: - / -

Nekada četvrti tenisač svijeta Sébastien Grosjean imenovan je novim izbornikom francuske Davis Cup reprezentacije, objavio je Francuski teniski savez (FFT).
Nekada četvrti tenisač svijeta Sébastien Grosjean imenovan je novim izbornikom francuske Davis Cup reprezentacije, objavio je Francuski teniski savez (FFT). Grosjean je na tom mjestu naslijedio Amélie Mauresmo, koja je trebala preuzeti vođenje reprezentacije nakon ostavke Yannicka Noaha, ali je početkom prosinca odustala od te funkcije. Grosjean će također voditi francusku tenisku reprezentaciju na sljedećim olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Treći mandat Yannicka Noaha završio je krajem studenog nakon poraza od Hrvatske u finalu zadnjeg izdanja Davis Cupa (3-1). Mauresmo ga je trebala naslijediti i to bi bilo prvi put da tu funkciju obnaša žena. Međutim, 39-godišnja Mauresmo je odustala od vođenja muške teniske reprezentacije 6. studenog, objavivši pritom da preuzima vođenje Lucasa Pouillea. Mauresmo je svoju odluku objasnila riječima da "to nije ono za što je ona potpisala". Naime u trenutku kada je imenovana izbornicom Davis Cup reprezentacije Međunarodna teniska federacija (ITF) još nije izglasala promjenu formata tog natjecanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!