13:15 / 11.03.2022.

Autor: HRT

Šarapova izrazila žaljenje, ali bez osude agresije

Marija Šarapova

Marija Šarapova

Foto: Adam Davy / PA Images/PIXSELL

Jedna od najpoznatijih tenisačica svih vremena Marija Šarapova oglasila se nakon 15 dana koliko već traje agresija Rusije na susjednu Ukrajinu.

Proslavljena ruska tenisačica objavila je na Instagramu status u kojem poziva na mir i pomoć djeci i civilima koji stradavaju u "krizi":

- Svakim danom sam sve više i više uništena i duboko rastužena slikama i pričama obitelji i djece pogođene rastućom krizom u Ukrajini. Doniram fondu za hitne slučajeve Save the Children, organizaciji koja neumorno radi na osiguravanju, hranu, vodu i lijekove za podršku onima kojima je potrebna. Molimo vas da mi se pridružite u davanju donacije. Molim se za mir i šaljem svoju ljubav i podršku svima pogođenima.

Ipak, poruka je naišla na osude javnosti koji prozivaju Ruskinju za "mlakost", zamjeraju joj što nije osudila agresiju svoje zemlje i Putinov režim.

Tridesetčetverogodišnja peterostruka Grand Slam pobjednica jedna je od najuspješnijih sportskih osoba u Rusiji, a umirovila se 2020. godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!