Rasberger za HRT: Đoković i Nadal mogli su biti stanovnici Umaga

23.07.2019.

10:14

Autor: L.M./I.Ž.K./HRT

default error photo
Kako i na koji način su Đoković, Nadal i Ecclestone mogli postati stanovnici Umaga, objasnio je Rasberger u ekskluzivnom razgovoru s našim Lovorkom Magdićem.
Naš novinar Lovorko Magdić u Umagu je razgovarao s bivšim direktorom umaškog turnira Slavkom Rasbergerom, koji je to bio prvih 20 godina (1990.-2009.), a kojemu je prošloga tjedna uručena posebna prigodna zahvalnica povodom jubilarnog 30. izdanja ATP Umaga.

Rasberger je objasnio kako su i na koji način svjetske teniske zvijezde Novak Đoković i Rafael Nadal te bivši čelnik Formule 1 Bernie Ecclestone i njegova tadašnja supruga mogli postati stanovnici Umaga.

Je li točno da je Umag mogao i trebao biti hrvatski Saint-Tropez i o čemu se tu radi?

- To je jedna od stvari koje nikad nisam govorio, a koja mi jako leži na srcu. Zašto? Onih godina, reći ću napamet 60-ih, na Azurnoj obali, poslije Cannesa,  na jednom mjestu, koje je apsolutno lijepo, ali vjerujte, na našoj obali ima barem 15 puno ljepših mjesta nego što je to, jedna plavuša odlučila je tamo sebi izgraditi kuću. I kad je ona tamo sagradila kuću, normalno je da su tamo navalili mnogi, jer tu se radilo o Brigitte Bardot. I onda, zamislite čuda, nastane odjedanput od tog mjesta Saint-Tropez, svjetsko mjesto. Zašto to mene muči? Jer u jednom datom momentu dok sam bio ovdje direktor Srđan Đoković mi je predložio jednu stvar. Rekao je Slavko, ako jednu od ovih vila u Stella Marisu daš nama, obitelji Đoković, mi ćemo pet godina biti ovdje i Nole će pet godina igrati Umag. Rekao sam mu da nisam na tom nivou da ja mogu o tome odlučivati, ali mi je to bio vrlo veliki izazov i vrlo ugodan izazov, otkrio je Rasberger.

- Došao sam nakon toga na US Open i tamo me pronađe Tony Nadal, s kojim isto imam dobre odnose. Rekao mi je kako mu je Srđan pričao, a zna za te vile, i ako njima isto tako sredim onda će i oni pet godina dolaziti u Umag. Da se nekom igrom slučaja to dogodilo, ja bih gospođu Slavicu Ecclestone privolio da ona kupi treću. Onda bi mogli u Stella Marisu napraviti aveniju, aleju ili kako hoćete Đoković-Nadal-Ecclestone. Po mom uvjerenju, s nečim takvim, Umag bi barem dostigao Saint-Tropez, ako ne i prestigao, rekao je Slavko Rasberger.

- Nažalost, tada oni koji su bili uz mene apsolutno nisu imali razumijevanja za to i dobio sam jako, jako 'po prstima', kako sam si dopustio uopće razgovarati o takvim stvarima. Ne mislim ništa loše o tadašnjem rukovodstvu, oni su imali svoje viđenje, ja moje, ostanimo i dalje na tome, međutim, to je nešto što me i danas boli. Zašto? Jer sam još uvijek u Umagu. Zamislite da Umag izgleda bolje, ljepše i atraktivnije, ja bih bio sretniji, izjavio je bivši dugogodišnji direktor umaškog turnira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!