22:36 / 05.05.2020.

Autor: Hina

Prikupljeno šest milijuna dolara za pomoć tenisačima i tenisačicama

Ilustracija (Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo)

Ilustracija (Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Vodeće svjetske teniske organizacije i četiri Grand Slam turnira prikupili su više od šest milijuna američkih dolara za kreiranje Programa pomoći igračima.
Vodeće svjetske teniske organizacije (ITF, ATP, WTA) i četiri Grand Slam turnira (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) prikupili su više od šest milijuna američkih dolara za kreiranje Programa pomoći igračima, kojemu je cilj financijski pomoći tenisačicama i tenisačima koji su posebno pogođeni pandemijom bolesti COVID-19, stoji u zajedničkom priopćenju.
Teniska sezona je zaustavljena početkom ožujka, a nastavka neće biti najmanje do 13. srpnja, što je mnoge tenisačice i tenisače ostavila bez prihoda. Stvoreni fond bi trebao pomoći oko 800 igračica i igrača da lakše prebrode višemjesečnu neaktivnost.
Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA) brinut će za financijsku distribuciju Programa pomoći igračima, a njime će biti obuhvaćen jednak broj tenisačica i tenisača, kako onih koji se natječu u pojedinačnoj konkurenciji, tako i onih koji nastupaju samo u parovima. Tko će dobiti pomoć bit će određeno prema nekoliko parametara, među kojima su renking igrača, prethodna zarada od turnirskih nagrada te još nekolicina kriterija koje su dogovorili svi uključeni.
Vodeće teniske organizacije i Grand Slam turniri očekuju da će se fond s vremenom povećavati dodatnim donacijama, a da će se sredstva prikupljati iz inicijativa kao što su aukcije, igračke donacije i drugo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!