Prije 19 godina Ivanišević osvojio Wimbledon

09.07.2020.

09:07

Autor: M.M./HRT

default error photo
Na današnji dan prije 19 godina prvi i zasad jedini put Hrvat je osvojio Wimbledon.
Na današnji dan prije 19 godina prvi i zasad jedini put Hrvat je osvojio Wimbledon.

Prije 19 godina u 13 sati na centralni teren u Wimbledonu izašao je Goran Ivanišević. Na drugoj strani čekao ga je Australac Patrick Rafter u finalu najprestižnijeg teniskog turnira.

Ivanišević je osvojio prvi set, no u drugom je Australac izjednačio. U trećem je setu Ivanišević održao svoj servis, a u šestom je gemu napravio break. Samo jedan set ga je dijelio od osvajanja Wimbledona. No tada je počela drama. U šestom mu je gemu četvrtog seta pri servisu suđen prijestup, a zatim i aut. Goran je izgubio servis. U 15. gemu Ivanišević je uspio uzeti Rafteru servis, a nakon 4 meč lopte, u 16. gemu Goran Ivanišević je osvojio Wimbledon. Konačni rezultat bio je 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7.

Prva Goranova reakcija je bila: - Ne znam je li ovo samo san, nadam se da me sutra netko neće probuditi i reći nije se dogodilo, nisi osvojio. Zahvaljujem organizatorima na pozivnici, zahvaljujem svima koji su prije Wimbledona još uvijek vjerovali u mene. Na kraju i posveta: - Ovo je za Dražena Petrovića, nadam se da me gore gleda, on je bio najveći.

Goran je na Wimbledon stigao s pozivnicom kao 125. igrač svijeta u tom trenutku.

Po povratku u Splitu dočekalo ga je 150 tisuća ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!