13:28 / 26.11.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Predsjednica RH uručila odlikovanja Davis Cup reprezentaciji

Ilustracija (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ilustracija (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nakon pjesme i velikog slavlja na Trgu, tenisače je na Pantovačku primila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.
Nakon pjesme i velikog slavlja na Trgu, tenisače je na Pantovačku primila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Hrvatska predsjednica uručila je uodlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i međunarodnog ugleda zemlje, te osvajanja Davis kupa. U ime Republike Hrvatske želim vam zahvaliti što ste ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davisova Cupa, momčadskog prvenstva svijeta. A posebno smo vam zahvalni što ste nas ponovno ujedinili u navijanju, bodrenju i vjeri u uspjeh, kazala je predsjednica zahvaljujući tenisačima na osjećaju ponosa kojima su ispunili milijune navijača u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta. Hvala vam što ste očarali sve ljubitelje tenisa svojim odgovornim ponašanjem i poštenim odnosom prema suparniku i publici, jer ste se predstavili kao zreli i odgovorni sportaši na ponos svojim obiteljima i svojoj domovini. To je posebno važno zbog sve naše djece i mladih koji u vama vide uzor i primjere ostvarenja vlastitih želja, snova i nada, zaključila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Ona je uručila odlikovanja Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom predsjednici HTS-a Nikolini Babić i izborniku Željku Krajanu, a Red kneza Branimira s ogrlicom dobili su Marin Čilić, Borna Čorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić. Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Igor Šarić i Lovro Zovko,  dok su Red hrvatskog pletera dobili Igor Borić, Mate Delić, Marin Galić, Dragan Hofšteter, Suzana Knežević, Robert Prusac, Igor Rajković i Velibor Viboh. U ime nagrađenih zahvalili su predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i naš najbolji tenisač Marin Čilić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!