17:51 / 21.07.2018.

Autor: HRT

Predsjednica HTS-a objasnila odabir Zadra kao domaćina polufinala Davis Cupa

Nikolina Babić (Screenshot HRT)

Nikolina Babić (Screenshot HRT)

Foto: - / HRT

Mjeseca dana otkad je izabrana na mjesto predsjednice naše krovne teniske organizacije, Nikolina Babića u razgovoru za HRT najavila je planove za budućnost.
Mjeseca dana otkad je izabrana na mjesto predsjednice naše krovne teniske organizacije, Nikolina Babića u razgovoru za HRT najavila je planove za budućnost, a dotaknula se i nadolazećeg Davis Cup susreta protiv Sjedinjenih Američkih Država.  

S novim mandatom moraju doći i nove ideje i želje, a sigurno je da ćemo se sa svim svojim znanjem posvetiti prvenstveno djeci, vratiti legendarne tenisače i ljubitelje tenisa u naš Savez. I da se tenis vrati u Hrvatski teniski savez, rekla je Nikolina Babić za HRT.

Tu sam da pomognem. Važna je osoba koja će tu biti svaki dan. Predsjednica ima svoje obaveze i treba naći ljude koji će svaki dan biti u Savezu koji će biti spona s predsjednicom i tenisačima, rekao je Goran Ivanišević.

Polufinalni susret Svjetske skupine Davis Cupa između tenisača Hrvatske i SAD-a, ipak će se održati od 14. do 16. rujna u Zadru, a ne u Splitu, kako je ranije objavljeno.Tu je odluku donijelo novo vodstvo Hrvatskog teniskog saveza (HTS), u dogovoru s Međunarodnim teniskom federacijom (ITF).

Sve mogućnosti su bile na stolu. Razgovarali smo i sa Splitom, ali s obzirom na kratko vrijeme do početka i zahtjevnost organizacije, presudilo je to što Zadar ima svoju infrastrukturu i imao je po urbanističkom planu izgradnju centralnog terena što je puno olakšalo sve u organizaciji. Isto tako, ostaje nam i regionalni centar s 10 terena, objasnila je Babić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!