Poznato šest sudionika završnice

17.09.2022.

22:24

Autor: I.L./HRT/Hina

Jack Sock, Paul Tommy, Fritz Taylor, Rajeev Ram i Bob Bryan

Jack Sock, Paul Tommy, Fritz Taylor, Rajeev Ram i Bob Bryan

Foto: Ed Sykes / Action Images via Reuters

Nakon subotnjih susreta Davis Cupa tenisača i poznato je šest sudionika završnice koja će se održati u Malagi od 22. do 27. studenoga, a za jedno od preostala dva mjesta kandidira i Hrvatska.

Hrvatska je u susretu 3. kola skupine A u Bologni svladala Argentinu s 3-0 te tako turnir završila s dvije pobjede i jednim porazom. Za drugo mjesto koje vodi u Malagu nedjeljni dvoboj Italije, koja je s 2-0 već osigurala prolazak dalje, i Švedske, koja je na omjeru 1-1, ne smije završiti pobjedom Švedske od 3-0. Argentina je završila na posljednjem mjestu u skupini s 0-3.


U subotu je prolazak iz skupine B u Valenciji osigurala Kanada iako je izgubila od Srbije s 1-2. No, Kanađanima, koji su u svoja prva dva nastupa ostvarili pobjede protiv Južne Koreje i Španjolske, dovoljan je bio i jedan bod protiv Srbije za siguran prolazak. Laslo Đere osigurao je Srbiji vodstvo od 1-0 6-2, 6-2 pobjedom protiv Gabriela Dialoa, no potom je Felix Auger-Aliassime nadigrao Miomira Kecmanovića sa 6-3, 6-3 i osigurao prolazak Kanade. Nakon toga je Kanada predala meč parova bez borbe.


I Kanada i Srbija su okončale nastup s omjerom pobjeda i poraza 2-1, Španjolska je na 1-1, a Južna Koreja na 0-2. No, Kanada je osigurala prolazak dalje, a pridružit će joj se Španjolska u slučaju bilo kakve pobjede protiv Južne Koreje u nedjelju. Srbija, pak, može proći dalje samo ako Južna Kreja, koja nema izgleda za prolazak, svlada Španjolsku.


U skupini D u Glasgowu Nizozemska i SAD su i prije međusobnog susreta u subotu osigurale prolazak s omjerom 2-0 u prva dva nastupa, dok su Velika Britanija i Kazahstan s po 0-2 otpali. Prvo mjesto osvojila je Nizozemska svladavši SAD s 2-1. Tallon Griekspoor je nadigrao Tommyja Paula sa 7-5, 7-6 (3), potom je Botic van de Zandschulp bio bolji od Taylora Fritza sa 6-4, 7-6 (3), da bi poraz SAD-a ublažili Rajeev Ram i Jack Sock svladavši Wesleya Koolhofa i Matwea Middelkoopa s 4-6, 7-6 (3), 6-4.


Iz skupine C u Hamburgu plasman na završnicu osigurale su Njemačka i Australija koje imaju po dvije pobjede uoči međusobnog ogleda za prvo mjesto u nedjelju. U subotu je u susretu za treće mjesto u skupini Francuska svladala Belgiju s 2-1. Francuska je tako okončala tjedan s omjerom 1-2, a Belgija s 0-3.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!