Poznati svi sudionici Mastersa Road to Umag

05.07.2022.

17:07

Autor: I.Ž.K./HRT/HTS

Frane Ninčević i Matija Pecotić

Frane Ninčević i Matija Pecotić

Foto: Plava laguna Croatia Open Umag / Press

Završetkom posljednjeg od ukupno tri turnira u seriji Road to Umag by Podravka postali su poznati svi sudionici Mastersa, koji će se održati u Umagu netom prije početka 32. izdanja turnira Plava Laguna Croatia Open Umag.

Nakon prva dva odigrana natjecanja, u Požegi i Karlovcu, pravo sudjelovanja na Mastersu izborili su Domagoj Bilješko (TK Chromos-Savica) i Luka Mikrut (TK Split 1950), a nakon Splita pridružili su im se Matija Pecotić (TK Zadar 08) i Frane Ninčević (TK Osijek).

Pecotić, prošlogodišnji pobjednik cijelog serijala, u finalu u Splitu je sa 6:0, 6:2 svladao Ninčevića, koji je također izborio plasman na Masters jer je sakupio najviše bodova za seniorsku rang-listu HTS-a.

Osim u finalu Splita, Ninčević je bio polufinalist u Karlovcu i Požegi. 

Masters turnir serijala Road to Umag by Podravka održat će se u Stella Marisu 21. i 22. srpnja, a pobjednik će dobiti pozivnicu za kvalifikacije ATP turnira, koje će započeti 24. srpnja.

Prva zamjena, u slučaju da neki od četvorice kvalificiranih igrača otkaže nastup, je Božo Barun.

Prošle godine Pecotić je kao pobjednik Mastersa i time osvajač pozivnice bio nadomak plasmanu u umaški glavni turnir, jer je u odlučujućem kolu kvalifikacija protiv Daniela Altmaiera vodio 6:3, 2:0, no na kraju ipak je slavio njemački tenisač. Nakon toga Altmaier se probio sve do polufinala glavnog turnira, gdje ga je zaustavio Francuz Richard Gasquet

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!