15:16 / 03.02.2021.

Autor: I.Ž.K./Hina/BBC

Otkazani mečevi u četvrtak u Melbourneu, Australian Open nije upitan

Ilustracija

Ilustracija

Foto: James Ross / AAP Image/via REUTERS

Zbog jednog pozitivnog hotelskog radnika u Melbourneu između 500 i 600 tenisačica i tenisača, službenih osoba i radnika povezanih s Australian Openom morat će u samoizolaciju i na novo testiranje, a svi mečevi koji su bili na rasporedu u četvrtak na pripremnim turnirima su otkazani.

Vlasti savezne australske države Victorije objavile su da je jedan 26-godišnji radnik u hotelu u Melbourneu imao pozitivan nalaz na koronavirus, te će natjecatelji, službeno osoblje i radnici povezani s Australian Openom, morati u samoizolaciju te odraditi novo testiranje.

Premijer Victorije Daniel Andrews izjavio je da bi raspored mečeva za četvrtak na pripremnim turnirima uoči Australian Opena mogao biti poremećen, ali da održavanje prvog Grand Slam turnira u sezoni nije ugroženo.

- Ovo je jedan slučaj i nema potrebe da ljudi paničare ili budu uznemireni. Pokazali smo se kao vrlo uspješna država u kontroliranju ovakvih situacija, rekao je Andrews najavljujući da će ponovno uvesti neke zaštitne mjere poput nošenja maski u zatvorenim prostorima.

Sumnja se da je dotični radnik zaražen britanskim sojem koronavirusa, a oko 500 do 600 osoba koje su povezane s Australian Openom smatraju se 'slučajnim kontaktima' sa zaraženom osobom.

Igračice i igrači će po dobivanju negativnog rezultata na testiranju ponovno moći nastaviti s natjecanjem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!