18:09 / 12.12.2018.

Autor: K.L./Hina

Pokal Davis Cupa stigao u Zagreb

Foto: Vedran Benović, MUO

Foto: Vedran Benović, MUO

Foto: - / -

Kao što je poznato, pokal Davis Cupa bio je izložen i prije trinaest godina u Muzeju za umjetnosti i obrt kada ga je razgledalo više desetaka tisuća posjetitelja.
Veliki pobjednički pokal Davis Cupa, koji su, pobjedom nad Francuskom u Lilleu krajem studenoga, po drugi puta u povijesti osvojili hrvatski tenisači, u srijedu je iz sjedišta Međunarodnog teniskog saveza (ITF) u Londonu stigao u Zagreb, u Muzej za umjetnost i obrt.

Svi posjetitelji muzeja i ljubitelji sporta Davis Cupa trofej ili popularnu "salataru" moći će razgledati od 21. prosinca, a pokal će biti izložen u atriju Muzeja za umjetnost i obrt. 
Današnjem preuzimanju Davis Cup trofeja nazočili su izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Marin Galić, stručna suradnica HTS-a Suzana Knežević, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, voditeljica odjela marketinga i PR-a MUO, mr.sc Vesna Jurić Bulatović, te stručni muzejski tim tehničara. 
Suradnjom Hrvatskog teniskog saveza i Muzeja za umjetnost i obrt trofej će biti izložen i moći će se razgledati sve do studenog 2019. godine.
Kao što je poznato, pokal Davis Cupa bio je izložen i prije trinaest godina u Muzeju za umjetnosti i obrt kada ga je razgledalo više desetaka tisuća  posjetitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!