"Ovo je vrhunac još jedne uspješne i plodne godine za hrvatski sport"

06.12.2021.

15:26

Autor: HRT

Tomislav Poljak u emisiji Studio 4

Tomislav Poljak u emisiji Studio 4

Foto: HRT / HTV

U emisiji Studio 4 povodom svečanog dočeka naših tenisača na Trgu bana Josipa Jelačića gostovao je prvi čovjek umaškog ATP turnira Tomislav Poljak.

- Ovo nije samo velika stvar za hrvatski tenis nego i za hrvatski sport. Ovo je vrhunac još jedne velike, uspješne i plodne godine za hrvatski sport. Dečki su doprvaci svijeta, to su ostvarili u uvjetima i poziciji u kojoj ih je malo tko vidio do početka tjedna. Jedan veliki uspjeh i svima velike čestitke.


Koliko je bitna infrastruktura, kakvi su uvjeti i situacija u tenisu?


- Hrvatski tenis nema svoj dom, još otkako smo izgubili centar na Velesajmu u paviljonu broj 36. Koliko smo se god žalili na kišu, hladnoću, snijeg i na sve skupa. Takva jedna lokacijama nam ne dostaje. Moram reći da Hrvatski teniski savez u nekim segmentima, što se tiče turnira, organizacije, što se tiče pomoći juniorima koji će zamijeniti ove dečke ili im se pridružiti pomaže sve više. Savez radi sve bolji posao. 


- Broj turnira koji su uspjeli održati uz partnere u 2021.godini je zaista impozantan. Po svim istraživanjima relevantnim u svijetu, tenis je treći najpopularniji sport. Mislim da bi onda status tenisa u medijima trebao biti bolji. Svi se moramo potruditi da infrastruktura bude što bolja, zaključio je Poljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!