08:28 / 22.03.2022.

Autor: HR2/Lovorko Magdić/HRT/I.L.

Otac slavnog tenisača na Istarskoj rivijeri: Osjećam se kao u svom domu

Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas

Foto: Henry Romero / REUTERS

Ovih dana održava se jubilarna, 50. "Istarska rivijera", a među mladim tenisačima i brojnim uzvanicima, našao se i jedan zanimljiv sugovornik, poznatog teniskog prezimena - Tsitsipas.

Naime, na ovogodišnjim turnirima igra Petros Tsitsipas, brat znatno poznatijeg Stefanosa koji je već bio na 3. mjestu svjetske teniske rang-liste. Stefanos je jedan od rijetkih koji se uvrstio u teniske vrhove, a izvan je tri-četiri teniska imena koji praktički "jedini" osvajaju najvažnije turnire posljednjih godina. S nepune 22 prošle godine primjerice bio je finalist Roland Garrosa. A mlađi Petros, koji je ovih dana u Istri također je već sada proglašen velikim talentom, osobito u parovima.

Njihov otac Apostolos prati ga ovih je dana u Hrvatskoj. Njegovi intervjui su rijetki, pogotovo u elektronskim medijima.


- Impresioniran sam Istrom. Predivna je rivijera. U svakom mjestu u kojem sam bio osjećam se kao da sam u svom domu, rekao je za Hrvatski radio. 


- Stefanosova karijera već ima puno lijepih trenutaka. Dobro je bilo probijanje mladih igrača koji su se uhvatili u koštac s dominantnim tenisačima. Sretan sam što je stekao puno iskustva igrajući s najboljima u povijesti. Sretan sam tu gdje je, ali njegova karijera je tek počela. Ima tek 23 godine, rekao je o Stefanosu pa usporedio teniski put dvojice sinova: - Različite su osobnosti, iako su moja djeca i iz iste obitelji. Petrosu treba vremena za sazrijevanje i pažnje i zato sam s njim ovdje. Kad Petros dođe na istu razinu kao Stefanos, moći ćemo putovati zajedno. To mi je san.


Cijeli razgovor Lovorka Magdića s Apostolosom Tsitsipasom poslušajte OVDJE.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!