Osvojio je sve što se osvojiti može, no Davis Cup je poseban

06.12.2021.

20:40

Autor: Stadion/HRT/I.L.

Mate Pavić, Mirna Zidarić

Mate Pavić, Mirna Zidarić

Foto: Stadion / HRT

Mate Pavić u Hrvatsku se vratio bez svojeg partnera Nikole Mektića, koji je privatno ostao u Madridu. Iza najboljeg svjetskog teniskog para sezona je za pamćenje, a drugo mjesto u Davis Cupu šlag je na torti, rekao je Pavić našoj Mirni Zidarić u razgovoru za emisiju Stadion. 

- To su lijepe stvari, ovaj doček danas. Hvala svima! Bio sam dio ekipe i 2018. kad smo osvojili naslov. Što se tiče rezultata, nitko nije očekivao da ćemo ovo ostvariti, ovo napraviti. Nije bilo realno očekivati da dobijemo Ruse u takvom izdanju. Jedan fenomenalan rezultat.

Svoj su posao u Madridu i Torinu odradili bez pogreške.

- Nismo seta izgubili, nismo ni servis izgubili. Suočili smo se samo s jednom break loptom, dobro smo odradili, suvereno. Meni osobno nije bilo lako jer nisam još imao Davis Cup pobjedu do sada. Bio je neki pritisak na nas, očekivalo se da donesemo bod jer smo najbolji par svijeta. Moja priča s Davis Cupom, nije bila lijepa, sad se uljepšala. Meni osobno Davis Cup jako puno znači. On je nešto posebno, ima timski duh. Ipak smo u individualnom sportu pa je ovo nešto sasvim drukčije. Što se i pokazalo opet s rezultatima i Borna Gojo koga je sve pobijedio.

Pavić i Mektić zajedničku su suradnju počeli u siječnju.

- Sezona je bila fenomenalna, kao što smo rekli tada očekivali jesmo da ćemo igrati dobro. Opet da ćemo igrati tako dobro ispočetka nitko nije očekivao. Poklopile su se sve stvari od starta. Teško je to dočarati, osvojili smo sve što smo mogli osvojiti.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!