10:33 / 27.05.2021.

Autor: A.M./Hina

Osaka neće prisustvovati konferencijama za novinare na Roland Garrosu

Naomi Osaka

Naomi Osaka

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Osvajačica četiri Grand Slam turnira Japanka Naomi Osaka u srijedu je rekla da neće prisustvovati koferencijama za novinare na ovogodišnjem Roland Garrosu, rekavši da priroda takvih konferencija predstavlja preveliki teret za mentalno zdravlje igrača.Igrači mogu biti kažnjeni s 20.000 američkih dolara zbog izbjegavanja konferencija za novinare na Grand Slam turnirima, a Osaka je rekla kako se nada da će "znatan iznos" kojim bi mogla biti kažnjena ići u dobrotvorne svrhe za mentalno zdravlje.


- Pišem ovo da bih rekla da neću biti na konferencijama za novinatre tijekom Roland Garrosa, objavila je druga tenisačica svijeta na Twitteru.


- Često sam osjećala da ljudi nemaju obzira prema mentalnom zdravlju sportaša i to se pokaže istinitim kad god vidim konferenciju za tisak ili sudjelujem u njoj, rekla je.


- Često smo sjedili tamo i odgovarali na pitanja koja su nam postavljana već nekoliko puta ili koja nam izazivaju nesigurnost, a ja se jednostavno neću izlagati ljudima koji sumnjaju u mene, dodala je.


Očekivanje da će igrači odgovarati na pitanja nakon poraza za nju predstavlja "šutiranje osobe dok je još na podu", istaknula je Osaka.


Roland Garros do sada nije bio sretan za Osaku, koja ga je prošle godine 'preskočila' zbog pandemije COVID-19, a u svoja četiri nastupa nikada nije prošla treći krug.


Roland Garros počinje u nedjelju, a finale je zakazano za 13. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!