10:09 / 20.11.2019.

Autor: K.L./Hina

Održana Noć hrvatskog tenisa i turizma u Madridu

Foto: HTS/Mario Ćužić

Foto: HTS/Mario Ćužić

Foto: - / -

Među prisutnima je bila i izbornica ženske teniske reprezentacije Iva Majoli, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, direktori hrvatske turističke zajednice i vinari.
U Madridu je u utorak navečer održana "Noć hrvatskog tenisa i turizma", na kojoj su sudjelovali brojni gosti među kojima i teniski reprezentativci koji nastupaju na Davis Cupu u glavnom gradu Španjolske.

Hrvatska veleposlanica u Madridu, Nives Malenica, rekla je kako sport može napraviti ono što ne može diplomacija, te je prenijela dojmove španjolskog kralja Felipea VI. kojeg su zadivili sportski uspjesi jedne male zemlje s 4 milijuna stanovnika.

- Najvažniji je dobar osjećaj uz puno Hrvata koji su došli ovdje, rekao je novinar Vladimir Jurić koji je organizirao događaj u hotelu na Plazi Espaa, jednom od najpoznatijih trgova u Madridu.
Među prisutnima je bila i izbornica ženske teniske reprezentacije Iva Majoli, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, direktori hrvatske turističke zajednice i vinari.

Na stolovima se našao pršut s Krka, kulenova seka i šunka iz Nove Gradiške, sirevi iz Krasnog s Velebita i Žminja iz Istre, te vina s otoka Krka i Novog Vinodolskog. Prostoriju, s čijeg prozora se vidi spomenik hrabrom vitezu Don Quijoteu i njegovom pratitelju Sanchi Panzi, ispunile su hrvatske pjesme. Glazbenike je dovela turistička zajednica Kvarnera.

- Bili su to ukusi i okusi Hrvatske, istaknuo je Jurić.

- Ove godine smo imali mladu ekipu, no iduće godine ćemo uzeti trofej. Ovo mi je prvi poraz, sedam godina sam s reprezentacijom po cijelom svijetu, a nisam nikada izgubio. Izgubio sam sada no bit će to novi početak, rekao je nakon poraza od Rusije s 0-3 a uoči teškog susreta sa Španjolskom.

U ožujku bi trebala biti i prezentacija njegove knjige naziva "I bit ćemo", posvećena hrvatskim tenisačima. Ideja za knjigu rodila se u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, uoči jednog od najvećih hrvatskih teniskih mečeva.

Knjiga će biti priča o osam najjačih mečeva hrvatske reprezentacije u Davis Cupu i hrvatskim tenisačima.

- Ona će biti posvećena svima njima, zaključio je Jurić koji je i za iduću godinu najavio održavanje "Noći hrvatskog tenisa i turizma" u Madridu gdje će se opet igrati Davis Cup.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!