07:54 / 13.01.2022.

Autor: Hina/HRT

Nove mjere na Australian Openu, najviše 50-postotna popunjenost tribina

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Loren Elliott / Reuters

Popunjenost tribina na Australian Openu bit će ograničena na 50 posto kapaciteta po ažuriranim epidemiološkim mjerama protiv širenja bolesti COVID-19, objavila je vlada države Victorije u četvrtak, dok se vlasti bore s porastom slučajeva zaraze u Melbournu.

Maske za lice također će biti obavezne za sve posjetitelje, osim prilikom konzumacije hrane i pića, te je dopuštena jedna osoba na dva četvorna metra u zatvorenim ugostiteljskim objektima, stoji u priopćenju vlade.

- Ova ažuriranja mjera za Australian Open značit će da se navijači, igrači i radna snaga mogu radovati sjajnom događaju koji je epidemiološki siguran, rekla je v.d. ministrice sporta Victoria Jaala Pulford u priopćenju.

Victoria, koja je domaćin Grand Slama u glavnom gradu države Melbournu, prijavila je u četvrtak 37.169 novih slučajeva COVID-a i 25 smrtnih slučajeva.

Broj slučajeva neznatno je manji u odnosu na srijedu, kada je evidentirano 40.127 slučajeva zaraze.

Priprema za Australian Open, koji počinje u ponedjeljak, zasjenjena je sumnjama oko sudjelovanja vodećeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića.

Đokovića su australske granične vlasti zadržale nekoliko dana prije nego što je pušten u ponedjeljak nakon što mu je prihvaćena žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom okružnom sudu Australije.

Vlada Viktorije navodi da vrijede sve kupljene ulaznice za Grand Slam, što implicira da njihova prodaja za uobičajeno popunjene tribine nije dosegla 50 posto kapaciteta ni za jedanu meč.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!