Nikolina Babić nova dopredsjednica Tennis Europe

05.11.2021.

15:12

Autor: HRT/Hina

Nikolina Babić

Nikolina Babić

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izabrana je za novu dopredsjednicu organizacije Tennis Europe.

Ovim imenovanjem Babić je postala i prva Hrvatica na ovoj visokoj poziciji.


- Ovo je jedan izuzetno veliki trenutak za Hrvatski teniski savez i mene osobno jer po prvi put u povijesti imamo ovako bitnu poziciju u organizaciji Tennis Europe, a to je dopredsjedničko mjesto i ured s velikim federacijama Njemačkom i Italijom, kazala je Nikolina Babić koja je proteklog rujna po drugi put izabrana i za članicu Upravnog odbora organizacije Tennis Europe.

- Cilj je ujediniti Europu kako bi što bolje mogli zastupati interese federacija prema ITF-u ali i razvoj strategije juniorskog programa mladih igrača. Znamo da 60 % igrača dolazi iz Europe pa samim time Tennis Europe mora imati puno značajniju ulogu u kreiranju svih strategija i politika tenisa u svijetu, dodala je.


U organizaciji Tennis Europe, hrvatska potpredsjednica zalagat će se za popularizaciju tenisa koji će tenis učiniti pristupačnijim svima, što nas može dovesti do još sjajnih igrača u budućnosti.


Svjetska kampanja s teniskim legendama i najboljim ATP i WTA igračima bit će izvrsna promocija naših tenisača koji će uz druge nacije biti uključeni u promociju na globalnoj razini kroz Tennis Europe. Tu su i potrebna veća financijska ulaganja u trenerske programe, obrazovanje i status koja mogu pomoći trenerima u radu i donijeti više rezultata s igračima u budućnosti.


U svom mandatu isticat će jačanje suradnje nacionalnih saveza i Tennis Europe koja je vrlo važna za zajednički rast ovog sporta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!