17:26 / 17.07.2019.

Autor: M.M./Hina

Nikolina Babić još četiri godine na čelu HTS-a

Nikolina Babić (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Nikolina Babić (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dosadašnja predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić dobila je novi, četverogodišnji mandat za vođenje krovne teniske organizacije do 2023. godine.
Dosadašnja predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić na redovitoj Izbornoj sjednici Skupštine HTS-a dobila je novi, četverogodišnji mandat za vođenje krovne teniske organizacije do 2023. godine.

Babić je na čelo Saveza, kao prva žena na predsjedničkoj dužnosti, došla u lipnju prošle godine, kad je jednoglasno izabrana za nasljednicu Franje Lukovića koji je podnio ostavku, a kao vršitelj dužnosti predsjednika mijenjao ga je Petar Mirić. Tada je 45-godišnja Čakovčanka zapravo izabrana na predsjedničku dužnost do kraja mandata koji je imao Luković.

Predsjednica HTS-a najavila je skoro otvaranje novog Regionalnog teniskog centra u Zadru te istaknula kako će, kao i do sada, Savezu u prvom planu biti podrška igračima, klubovima i reprezentacijama.

Skupštinari su većinom glasova prihvatili izvještaj o radu HTS-a, kao i financijski izvještaj za 2018. godinu, a ustanovljeno je i pet novih Odbora za sportske aktivnosti HTS-a, zbog usklađivanja sa Zakonom o sportu. Odbori će okupljati županijske teniske saveze te biti logistička i organizacijska potpora.

Većinom glasova izabani su članovi i ostalih tijela Saveza. Upravnom odboru dodana su tri nova člana, a to su Mate Matić, Jasmina Bajić i Filip Fantoni kao predstavnik iTeama, najboljeg teniskog kluba u Hrvatskoj u prošloj godini, za što mu je Nikolina Babić predala i posebno priznanje.

Upravni odbor je u novom sastavu odmah po završetku zasjedanja Skupštine održao prvi sastanak na kojem je za novog izvršnog direktora HTS-a izabran Vlatko Jovanoski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!