20:04 / 25.11.2019.

Autor: L.M./HRT

Nikola Pilić o Davis Cupu: Kome je do tenisa u 4 sata ujutro?

Nikola Pilić (Boris Scitar/PIXSELL)

Nikola Pilić (Boris Scitar/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Pilić je analizirao i nastup Hrvatske, koja je osvojila jedan set u šest mečeva.
Tenisačima Španjolske pripalo je premijerno izdanje Davis Cupa u novom formatu, dok je Hrvatska ostvarila najslabiji rezultat od 18 momčadi na završnici u Madridu. O nedostacima natjecanja i o nastupu naše selekcije, govorili smo u rubrici Sportski mikroskop s bivšim izbornikom Nikolom Pilićem.

- Čuo sam da na milijun stvari nije štimalo, od sendviča i grijanja, pa sve do sustava natjecanja koji je mogao biti puno bolji. Smiješno je da su pojedini mečevi završavali u 4 sata ujutro, rekao je Pilić, koji je ranije iskazao skepsu prema promjenama formata natjecanja.

Zagovarali su ga, međutim, tenisači kojima je jednostavnije izdvojiti samo tjedan dana za reprezentaciju, nego više tjedana kroz godinu.

- Po meni ovaj sistem nije dobar. Moglo se barem organizirati kroz dva tjedna, da se raspored olakša. Ne znam kakvi su ugovori, ali sumnjam da se sada nešto može promijeniti. Veliki je novac u pitanju.

Pilić je analizirao i nastup Hrvatske, koja je osvojila samo jedan set u šest mečeva.

- Da su Čilić i Ćorić bili na razini, bilo bi drugačije, ovako nismo imali što tražiti. Nije trebalo očekivati da ''double'' igrači igraju ''single'' na ozbiljnoj razini. Nije mi jasno ni da se izbornik smijenio tri dana prije odlaska u Madrid. Mislim da je i u tom slučaju u pitanju bio novac, komentirao je Pilić.

Cijeli razgovor s Nikolom Pilićem poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!