14:01 / 15.11.2019.

Autor: I.L.K./HRT/HRT

Nikola Mektić: Bod u paru sada ima još veću težinu

Nikola Mektić (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Nikola Mektić (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Naša reprezentacija ne oskudijeva vrhunskim igračima u paru.
Među hrvatskim igračima koji se pripremaju za predstojeći završni turnir Davis Cupa u Madridu posebno ugodne uspomene za Caju Mágicu vežu Nikolu Mektića, jer je upravo u ovom kompleksu osvojio svoj prvi od dosadašnja tri naslova u paru na turnirima iz serije ATP Masters 1000. Koliko su još svježe uspomene, godinu i pol nakon tog trijumfa?

- To je bilo prvi put da sam uopće nastupio na tom turniru i odmah ga osvojio. Općenito mi je grad predivan i volim se vraćati u Madrid i Španjolsku, ovdje se odlično osjećam. Igrački mi odgovaraju uvjeti, nadmorska visina ima utjecaj u tome jer je brže. Turnir se igra na zemlji, što ovdje na Davis Cupu neće biti slučaj, ali ukupno se ovdje osjećam odlično.

Naša reprezentacija ne oskudijeva vrhunskim igračima u paru, jer su čak četvorica u opciji za nastup u Madridu. Je li sada već jasnije tko bi mogao igrati?

- Ne zna se još. Čekamo Ivana Dodiga da dođe iz Londona, trebao bi nam se priključiti danas (op. petak), pa ćemo imati još dan-dva za trening. Mate Pavić je posljednjih tjedana imao problema s leđima, pa ćemo još procijeniti je li sasvim spreman i na temelju toga odlučiti tko će igrati.

U starom sustavu Davis Cupa, kada je bilo moguće osvojiti pet bodova te je onaj u paru vrijedio 20%, sada je situacija drugačija. Moguće je osvojiti najviše tri boda, što znači da onaj iz para vrijedi jednu trećinu. Koliko je to dobro za ambicije ovakve hrvatske reprezentacije?

- Da, sada vrijedi 33%. Oslabljeni smo u pojedinačnom dijelu zbog ozljede Marina Čilića i tu moramo tražiti prednost. Imamo širok kadar i nadam se da ćemo tu prednost ovdje iskoristiti, kaže Nikola Mektić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!