22:08 / 22.06.2020.

Autor: A.M./Hina

Negativni svi pristigli nalazi karlovačkih tenisača koji su bili u Zadru

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Negativno je svih jedanaest do sada pristiglih nalaza 16-toro sudionika zadarskog turnira Adria Tour iz Karlovca, koji su u ponedjeljak bili testirani.
Negativno je svih jedanaest do sada pristiglih nalaza 16-toro sudionika zadarskog turnira Adria Tour iz Karlovca, koji su u ponedjeljak bili testirani zbog sumnje na Covid-19, izvijestio je večeras Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije.
Za sada nije objavljeno odnosi li se to na svih desetero maloljetnih članova Teniskog kluba Karlovac jer se čeka još nekoliko nalaza.
Iz Zadra se u petak, prije saznanja da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom i otkazivanja finala, kući u Karlovac vratilo desetoro djece i šest odraslih iz pratnje, dok je jedan član ostao u Zadru.
Daljnja epidemiološka postupanja bit će sukladna rezultatima testiranja ili kliničkoj slici, o čemu će ovisiti i broj osoba za koje će biti predviđene mjere samoizolacije. Sve osobe su kontaktirane i dobili su preporuke od strane epidemiologa, naveli su iz Stožera Karlovačke županije.
Iz Kluba je ranije danas priopćeno da nitko od karlovačkih mladih tenisača nije bio u izravnom kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimitrovom kojem je naknadno u Monaku potvrđena zaraza koronavirusom, a već na zadarskom turniru razvio je i simptome bolesti.
U Karlovcu se inače ovog vikenda održalo Regionalno prvenstvo Središnja Hrvatska za tenisače do 12 godina, a danas je trebala biti završnica turnira, no otkazana je zbog koronakrize.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!