"Naši tenisači pokazali su da je pred njima velika budućnost"

29.07.2022.

20:26

Autor: HRT

Nikolina Babić

Nikolina Babić

Foto: HTV / HRT

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić u Umagu je u razgovoru za HRT govorila o budućnosti hrvatskog tenisa, mladim nadama, ali i o gorućem problemu infrastrukture.

Na turniru u Umagu nastupili su mladi hrvatski tenisači Duje Ajduković, Dino Prižmić i Mili Poljičak.

- Ovo je 32. ATP Umag i veličanstven je po jačini i organizaciji. Hvalevrijedan turnir za naše mlade igrače, zahvaljujem turniru što su im uručili pozivnice. Naši igrači su pokazali zašto se nalaze u vrhu na juniorskim ljestvicama. Pokazali su vrhunsku igru i svjetski tenis te da je budućnost pred njima velika, rekla je Babić koja smatra da ne trebamo brinuti o budućnosti hrvatskog tenisa:

- Svakako, izuzetno smo ponosni što smu u Parizu i u Londonu imali šestero predstavnika, što nismo dugo imali, a da ne spominjemo pobjednike Milija Poljička u Wimbledonu i Petru Marčinko na Australian Openu. To dokazuje da je vrhunska generacija i velika perspektiva hrvatskog tenisa.

Osvrnula se i na projekte koje radi Hrvatski teniski savez.

- Nacionalni teniski centar, pričamo o njemu već duže vrijeme. On se priprema, to je velika priča koju igrači ne mogu čekati. Zato smo išli da idemo privremeno riješiti požar da se naši vrhunski tenisači i tenisačice mogu pripremati na brzoj podlozi. Zagreb i Split su deficitarni, Zadar smo uspjeli izgraditi sa centrom Višnjik, gradom Zadrom i Vladom RH. Ostala je infrastruktura nakon Davis Cupa 2018. godine, zaključila je Babić.

Pogledajte cijeli razgovor!

Nakon razgovora s predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza Nikolinom Babić javio se prvi predsjednik HTS-a Stanislav Bick sa zahtjevom za demantijem koji prenosimo u cijelosti:


"Dana 29. srpnja 2022. nakon završenog teniskog susreta na ATP Stadionu u Umagu, prilikom intervjua sa predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza, gospođom N. Babić, Vi ste vjerojatno radi nedostatka informacija nenamjerno omogućili gospođi Babić, da u javnost putem HRT-a iznese netočne informacije vezane za 110 godišnjicu Hrvatskog teniskog saveza.


Koristim ovu priliku i lijepo Vas molim, da javnost upoznate s točnim podacima i to kako slijedi:


Hrvatski teniski savez osnovan je 23. ožujka 1991. godine u Zagrebu i iste godine razdružio se od Jugoslavenskog teniskog saveza i postao nacionalni teniski savez u neovisnoj Republici Hrvatskoj.


Slijedom naprijed iznesenog lijepo Vas molim, da putem Vaše televizije HRT izvijestite javnost, da ste nenamjerno prenijeli netočnu informaciju gospođe Babić te da se HRT u cijelosti ograđuje od izjave gospođe Babić vezane za proslavu 110 godina Hrvatskog teniskog saveza.


S poštovanjem,


         Stanislav Bick

      Prvi predsjednik Hrvatskog teniskog saveza"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!