13:51 / 31.01.2021.

Autor: Hina

Najbolji žele igrati na teniskom turniru na Olimpijskim igrama

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Foto: DAVE HUNT / EPA - EFE

Japanska tenisačica Naomi Osaka je u nedjelju na konferenciji za novinare organiziranoj u Melbourneu potvrdila kako je odlučna u tome da sudjeluje na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i Novak Đoković i Rafael Nadal, unatoč sve većem protivljenju javnosti u Japanu da se organizira taj najveći sportski događaj zbog pandemije Covida-19.

Osaka, koja je do sada osvojila tri Grand Slam turnira, dodala je da je spremna "ostati u svojoj sobi dva tjedna kako bi se mogla natjecati na olimpijskim igrama", čija je svečanost otvaranja predviđena za 23. srpnja.

Izrazila je razočarenje zbog zadnjih rezultata ispitivanja javnog mišljenja prema kojem je 80 posto Japanaca protiv toga da se olimpijske igre ipak održe u Tokiju ovo ljeto.

- Moja je briga opća sigurnost jednom kada Igre počnu, kazala je 23-godišnja japanska tenisačica koja živi na Floridi.

- Svi će u Japan doći zrakoplovom iz različitih dijelova svijeta. Voljela bih samo da su svi sigurni, rekla je Osaka.

- Propustila sam zadnje Igre. Igrati u Tokiju bilo bi jako posebno za mene, dodala je.

Drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal dijeli iste osjećaje kao i japanska tenisačica te je i on ponovio svoju želju da nastupi na OI u Tokiju napominjući ipak da konačnu odluku trebaju donijeti zdravstveni stručnjaci.

- Ono što moramo napraviti je da slijedimo upute stručnih osoba, rekao je Nadal u nedjelju novinarima.

Međutim, španjolski tenisač smatra da će teško biti provesti obaveznu karantenu: - To će biti teško integrirati u naš kalendar.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je osvojio brončanu medalju na OI u Pekingu 2008., također je ponovio svoju namjeru da nastupi na olimpijskim igrama. - Stvarno se nadam da će se održati, kazao je srpski tenisač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!