11:01 / 27.01.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

MOO će se sastati s Peng Shuai tijekom ZOI

Peng Shuai

Peng Shuai

Foto: - / Shutterstock

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u četvrtak je potvrdio da je opet razgovarao s kineskom tenisačicom Peng Shuai i da se namjerava uživo sastati s njom u Pekingu za vrijeme Zimskih olimpijskih igara. 

MOO je za francusku novinsku agenciju AFP potvrdio da su u kontaktu s Peng Shuai, te da su posljednji puta razgovarali s njom prošli tjedan.


Peng Shuai, je piše AFP, rekla da se veseli susretu s predsjednikom MOO-a Thomasom Bachom i predsjednicom MOO-ove komisije za sportaše Emmo Terho tijekom Igara u Pekingu. 


Peng Shuai, nekada prva tenisačica svijeta u parovima, početkom studenog prošle godine je optužila bivšeg zamjenika premijera Zhang Gaolija da ju je prije tri godine prisilio na seks. Njezina poruka objavljena na društvenoj mreži odmah je cenzurirana i 35-godišnja tenisačica je nestala iz javnosti na tri tjedna, što je izazvalo zabrinutost u svijetu tenisa.

U prosincu je Peng Shuai izjavila da nije nikada nikoga optužila da je bila prisiljena na seksualne odnose i da je njena objava na društvenim mrežama početkom studenoga pogrešno protumačena. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!