Mlada sportska nada koju vodi glad za trofejima i - palačinkama!

30.12.2021.

22:04

Autor: HR2/Lovorko Magdić/K.L./HRT

Petra Marčinko

Petra Marčinko

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Mlada talentirana hrvatska tenisačica Petra Marčinko (16) 2021. godinu završila je na prvom mjestu svjetske ljestvice juniorki. Upravo ona bila je gošća sportskih minuta Drugog programa Hrvatskog radija.

- Dobar je osjećaj primati toliko čestitki i osjetiti da ljudi prepoznaju moj uspjeh, ističe mlada zagrepčanka Petra Marčinko koja je pod svjetla pozornosti stigla koncem godine, postavši osvajačica prestižnog juniorskog turnira "Orange Bowl" i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Prva kojoj je to uspjelo u sedam desetljeća toga natjecanja!

- Pomoglo je što sam imala dobru partnericu u parovima, Dianu Schneider, a baš sam nju pobijedila u pojedinačnom finalu. S obzirom da se poznajemo, na prvu mi je djelovalo kao trening, ali s vremenom sam osvijestila da se radi o finalu. Ona nije izdržala pritisak, iskreno će Petra, uz dodatak: "biti prvi u nečemu što se održava 70 godina, stvarno je nevjerojatan doseg!"

A niz je i nevjerojatnih podudarnosti u životu ove mlade i perspektive tenisačice, rođene na dan hrvatskog osvajanja Davis kupa (2005.), što je uspjeh koji se ponovio 2018., istoga dana kad je Petra Marčinko osvojila svoj prvi međunarodni turnir!

- Da, slučajnosti koje me kao neki znakovi vode putem tenisa, komentira Marčinko, otkrivajući da joj je veliki uzor Dražen Petrović, a najdraža nagrada poslije svakog uspjeha – palačinke s čokoladom!

Gdje i s kim trenira, kakav joj je dnevni raspored, kako usklađuje školske i sportske obaveze i još mnogo toga otkrila je u razgovoru s Lovorkom Magdićem koji možete poslušati u na stranicama Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!