Mili Poljičak osvojio naslov u juniorskim parovima!

04.06.2022.

14:35

Autor: HRT/Hina

During the French Open of the ATP Tour at the Roland Garros in Paris, France

During the French Open of the ATP Tour at the Roland Garros in Paris, France

Foto: EXPA/ Pressesports/ / Pierre Lahalle

Mladi hrvatski tenisač Mili Poljičak je s Litavcem Edesom Butvilasom osvojio naslov u juniorskim parovima na Roland Garosu nakon što su u subotu u finalu sa 6-4, 6-0 pobijedili Peruance Gonzala Buena i Ignacia Busea.

Poljičak i Litavac Butvilas su na ovom turniru bili prvi nositelji.


Poljičak je tako postao četvrti Hrvat koji je osvojio juniorski Roland Garros u konkurenciji parova, Prije njega to je uspjelo 1999. Lovri Zovku koji je igrao u paru s Gruzijcem Iraklijem Labadzijem, zatim su 2009. godine pobjednici bili Marin Draganja i Dino Marcan.


Također, 17-godišnji Splićanin je ukupno šesti Hrvat koji je osvojio neki juniorski grand slam naslov u paru. Goran Ivanišević i Talijan Diego Nargiso su 1987. osvojili US Open, a Mate Pavić i Britanac George Morgan su 2011. osvojili Wimbledon.  


Danas poslije podne u finalu muških parova igrat će Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek protiv Nizozemca Jeana Royera i Salvadorca Marcela Arevala. Dodig će tako pokušati doći do svog drugog Roland Garrosa u parovima - prvi put je to učinio s Brazilcem Marcelom Melom 2015.godine 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!