Potpuno zabranili publiku na Australian Openu!

12.02.2021.

08:04

Autor: Hina/HRT

Australian Open bez publike

Australian Open bez publike

Foto: Asanka Brendon Ratnayake / Reuters

Drugi najmnogoljudniji australski grad ući će u petodnevno zatvaranje, rekle su vlasti, zabranivši gledateljima da budu na teniskom turniru Australian Openu.

U novom žarištu bolesti COVID-19 povezanom s hotelom za karantenu u Melbourneu, glavnom gradu savezne države Victorije, u četvrtak je otkriveno 13 slučajeva, a vlasti su požurile zaustaviti širenje virusa.

Nazvavši postupak "kratkim, oštrim slamanjem širenja zaraze", premijer Victorije Daniel Andrews najavio je zatvaranje savezne države te zabranio vjerska i druga javna okupljanja, kao i vjenčanja.

- Neće biti publike na sportskim događajima u zemlji, rekao je Andrews.

Ograničenje se pretvorilo u potpunu zabranu

Na Australian Openu, koji traje do 21. veljače, publika je već bila ograničena na 50 posto uobičajenog kapaciteta.

- Moramo pretpostaviti da postoji više slučajeva u zajednici nego što za to imamo pozitivne rezultate i da se zaraza kreće brzinom koja nije viđena nigdje u našoj zemlji tijekom ovih 12 mjeseci, rekao je Andrews novinarima.

Victoria je prošle godine bila u jednoj od najstrožih i najduljih karantena na svijetu.

Uoči najave australski premijer Scott Morrison ponudio je punu podršku svoje vlade odluci Victorije da obuzda zarazu.

- Nosili smo se s izbijanjima zaraze u nekoliko prošlih tjedana u Sydneyju i Brisbaneu i Perthu, tako da adekvatan odgovor omogućava da se zaraza zaustavi i dođe do istih uspješnih rezultata koje smo vidjeli u drugim državama, rekao je Morrison novinarima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!