Mektić za HRT: Nema šanse da bih rekao da će se ovo jednog dana dogoditi

18.10.2021.

19:49

Autor: Mirna Zidarić/Sport/HRT

Nikola Mektić

Nikola Mektić

Foto: HTV / HRT

Velik dan za hrvatski tenis. Nikola Mektić od danas je i službeno prvi igrač svijeta u parovima na ATP ljestvici. Na vrhu je smijenio svog igračkog partnera Matu Pavića i time postao drugi Hrvat u povijesti kojemu je to uspjelo. Kruna je to fantastične sezone u kojoj su Mektić i Pavić osvojili 9 turnira, među kojima se posebni ističe olimpijsko zlato i naslov u Wimbledonu.

Iako bi se površnom promatraču moglo učiniti da je ovo još jedan uobičajen dan u uredu Nikole Mektića, danas se Nikola probudio s posebnim osmjehom jer pogled na najnoviju ATP ljestvicu u poretku parova otkriva da uz svjetski broj jedan piše upravo njegovo ime. Iako čestitke stižu sa svih strana, njemu kao da je pomalo neugodno.   

- Lijepo je, prvi sam, nije neki posebno drugačiji osjećaj ne volim raditi "big deal", zna se s kim igram, želim da se promovira da smo mi prvi par svijeta, a ne tko je prvi, a tko drugi od nas jer koliko god smo on i ja prvi i drugi nebitno je koji je redoslijed. Ali za neku povijest jednog dana kada ukucaš moje ime će pisati broj jedan tako da mi je drago da se bar dogodilo na tjedan dva, rekao je Mektić u razgovoru s Mirnom Zidarić.

video thumb

Kada razmišlja o putu koji je vodio k ovom ostvarenju i sam ističe da je o tome teško mogao i sanjati. Iako se lako na to naviknuti.

- Sad sam se već nekako navikao da sam u tom nekom vrhu, ali da me sad staviš ovdje prije pet godina rekao bih da nema šanse da će se ovo jednog dana dogoditi, ali pošto već jesmo u vrhu, imamo nevjerojatnu sezonu, probudo se jesam sa smiješkom, ali nije da ne znam kako drugačiji osjećaj jer mjesecima smo na prvoj poziciji i super je, priznaje Mektić.

O receptu za put do svjetskog vrha...

- U mom slučaju - ja sam zaljubljenik u ovaj sport i sad je došao taj moment da sam broj jedan, ali i da nisam, ja bi se bavio time i to je osnovni razlog što sam došao ovdje jer iz dana u dan pokušavam biti bolji, sa željom dolazim na svaki trening, radim na sebi i dalje. Možda je i to neki savjet. Ako nešto volite, nemojte od toga odustati, govori svjetski broj 1.

Što Nikola izdvaja iz blistave sezone u kojoj je osvojio olimpijsko zlato, Wimbledon, a sada službeno svjetski vrh.

- Ta tri ostvarenja su nevjerojatna, Wimbledon bi stavio na broj jedan jer zna se što to znači posebno Hrvatima zbog povijesti. Taj moment, zadnji poen je nezamisliv osjećaj. Ovo su sve stvari koje dokazuju da dobro radimo i da smo napravili dobru stvar i nadam se da će to trajati, objašnjava.

Mate nije ljut što si ga svrgnuo sa svjetskog trona...

- Nije Mate ljut drago mu je i kaže mnoge sam doveo do broja dva, drago mi je da sam tebe uspio do broja jedan, rekao je dobro raspoloženi Mektić.

Sa svjetskog vrha ova dvojica iznimnih tenisača odavno već promatraju ostatak društva, pa neka tako ostane što dulje jer nama je potpuno svejedno je li prvi Nikola ili Mate.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!