Makarska zamijenila Bol, Lukas: Poklopilo se dosta stvari

01.06.2022.

21:17

Autor: Mirta Šurjak, Damir Ravlić/Dnevnik/HRT

Feliks Lukas

Feliks Lukas

Foto: Dnevnik / HRT

Makarska je domaćin WTA Challengeru iz serije 125. Nakon 15 izdanja u Bolu na Braču, ove je godine turnir preseljen na novu lokaciju.

Iduće 3 godine Makarska je domaćin WTA turnira serije 125. 16-to i nikad jače izdanje na kojem nastupa više od 20 igračica od 100 najboljih na svijetu.

  

- Razlog zbog kojeg smo izabrali Makarsku je taj što je Makarska htjela podići razinu svog imidža kao turističke destinacije i u ovome WTA turniru je prepoznala svoju priliku. Tako da se zaista poklopilo dosta stvari, rekao je direktor turnira Feliks Lukas.


Jedna od glavnih zvijezda turnira je nekadašnja najbolja juniorka svijeta 21-godišnja Ruskinja Anastazija Potapova, 80. igračica svijeta, koja je u prvom kolu izbacila Zadranku Bernardu Pera sa 6:2, 4:6, 6:1. Od domaćih predstavnica tu su još Tena Lukas, Antonija Ružić i Tara Wurth


- Svake godine u ovoj kategoriji turnira mi smo jedan od najjačih turnira na svijetu. Imamo stvarno super cure, koje su u ovoj kategoriji zaista ostvarile zapažene rezultate na svijetu, dodao je Lukas. 


Turnir će pratiti i brojna zabavna događanja u samoj Makarskoj, koncerti, izložbe i kulturne manifestacije. Sav prihod od ulaznica namijenjen je pomoći Ukrajini. 


Polufinalne i finalni meč u subotu i nedjelju moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na drugom programu HTV-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!