20:39 / 07.02.2018.

Autor: HRT

Lekcije dr. Ive: Preko 21-godišnjaka do meča s 18-godišnjakom

Ivo Karlović (Foto. Igor Kralj/PIXSELL)

Ivo Karlović (Foto. Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo turnira u Quitu pobjedom nad 17 godina mlađim suparnikom, a u drugom kolu ide na 20 godina mlađeg Francuza.
Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Quitu, 38-godšinji veteran je u prvom kolu svladao 17 godina mlađeg Amerikanca Ernesta Escobeda sa 6:4, 6:7 (6) i 7:6 (4) nakon dva sata i devet minuta igre.
Iako se susret igrao na zemljanoj podlozi, dominantan udarac bio je servis. Karlović je osvojio čak 95 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, njih 53 od 56, dok je Escobedo imao 88 posto iskorištenosti prvog servisa (49 od 56).
Tijekom meča Karlović niti jednom nije bio suočen s break-loptom suparnika, dok je on iskoristio jednu od dvije prilike za oduzimanje servisa suparniku. Jedini break napravio je u sedmoj igri prvog seta, dok drugu priliku, u šestom gemu trećeg seta, nije iskoristio.
U 13. igri drugog seta po Hrvata je koban bio izgubljeni poen nakon ubačenog prvog servisa, koji je donio mini-break prednosti Escobedu. Mladi Amerikanac je poveo sa 6-3. Karlović je uspio spasiti sve te tri vezane set-lopte, ali na četvrtu je napravio dvostruku servis pogrešku, pa je pobjedu morao potražiti u trećem setu.
I u odlučujućoj igri prvi je do prednosti stigao Escobedo osvojivši prvi poen na servis Karlovića, no Karlović je odmah uspio vratiti zaostatak, a do kraja dvoboja osvojiti još dva poena na suparnikov početni udarac te sve poene na svoje servise.
U drugom kolu Karlović će igrati protiv još mlađeg suparnika, 18-godišnjeg Francuza Corentina Mouteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!