Legendarnoj tenisačici dijagnosticiran rak grla i dojke

02.01.2023.

16:27

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Martina Navratilova

Martina Navratilova

Foto: Peter Valentino / Shutterstock

Jednoj od najuspješnijih tenisačica svih vremena, 66-godišnjoj Martini Navratilovoj, liječnici su dijagnosticirali rak grla i dojke, koji je još u ranoj fazi.

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta i osvajačica 59 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji i konkurenciji parova, već je 2010. prošla liječenje raka dojke koji joj je također bio dijagnosticiran u ranoj fazi.

- Ovaj dvostruki udarac je ozbiljan, ali je i dalje rješiv te se nadam povoljnom ishodu. Neko vrijeme će biti neugodno, ali borit ću se svim raspoloživim sredstvima, izjavila je Navratilova koja zbog bolesti neće otputovati na Australian Open, gdje je trebala raditi kao stručna sukomentatorica u programu Tennis Channela.

- Prognoze su dobre i Martina će ovaj mjesec započeti s liječenjem. Riječ je o karcinomu tipa HPV, a za taj tip raka postoje efikasne metode liječenja, priopćili su predstavnici slavne tenisačice.

- Martina je primijetila zadebljani limfni čvor na vratu u vrijeme odigravanja WTA Finala u Forth Worthu. Kako se oteklina nije povlačila, podrvgnuta je biopsiji, a nalaz je pokazao početni stadij raka grla. Liječnici su kod dijagnostičkih postupaka na vratu kod nje uočili i sumnjivu tvorbu u dojci, a pokazalo se da je također riječ o karcinomu, koji nije povezan s onim u grlu, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!