L'Equipe o Đokovićevom dokazu: Ovo bi moglo zakomplicirati situaciju

08.01.2022.

22:23

Autor: K.L./HRT

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Christian Hartmann / REUTERS

Francuski L'Equipe objavio je fotografiju na kojoj Novak Đoković pozira povodom nagrade za najboljeg sportaša godine, a nastala je 18. prosinca u Beogradu.

Đoković se trenutačno nalazi u prihvatnom centru za imigrante u Melbourneu nakon što mu je poništena viza po dolasku na aerodrom u Australiju, a ranije danas objavljeno je da se Đoković zarazio koronavirusom 16. prosinca.

Iz sudskog podneska vidljivo je da je Đoković bio pozitivan na testu 16. prosinca, a 14 dana poslije "nije imao temperaturu ili respiratorne simptome covida u zadnja 72 sata". Ne navodi se je li Đoković tog dana napravio test ili je već dobio pozitivan rezultat.

Đokovićev tim tvrdi da je baš zbog tog pozitivnog testa mogao ući u Australiju na temelju medicinskog izuzeća od cijepljenja.

Francuski L'Equipe piše da bi njegova žalba mogla loše proći na sudu zbog tih nejasnoća po pitanju datuma pozitivnog nalaza te njegovih aktivnosti nakon toga. Đoković je također 17. prosinca bez maske prisustvovao svečanosti održanoj u Beogradu u čast mladim srpskim igračima.

- Objava pozitivnog testa od sredine prosinca mogla bi zakomplicirati njegovu situaciju umjesto da je popravi, stoji u tekstu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!