15:45 / 21.04.2020.

Autor: Iva Šarić/Klub 7/HRT

Konjuh: Htjela bih se vratiti u Top 20

Ana Konjuh

Ana Konjuh

Foto: - / -

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh u vrijeme pandemije koronavirusa trudi se dizati formu, ali i uživati u puno slobodnog vremena.
Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh namjeravala se nakon oporavka od operacije u svibnju vratiti tenisu, no sada silom prilika boravi u Zagrebu i trudi se dizati formu i uživati u više slobodnog vremena nego što je naviknula.

Kako se Ana osjeća u izolaciji?

- Malo je čudno, nije baš moj ustaljeni  ritam života, ali snalazimo se gdje možemo, radimo zamjenske vježbe. Reket, nažalost, nisam taknula već dva tjedna, ali nadam se da će sve ovo što prije proći.

Koje vježbe prakticira?

- Pokušavam doma naći neki zid pa lupati malo, tek toliko da imam reket u ruci. Vani isto pokušavam biti aktivna, trčanje s trenerom na distanci. Vježbam na strunjači, imamo pilates, snalazimo se s gumama i slično. Nije lako, ali nije nikome.

Što je pomislila kad je čula da će teniski turnir biti otkazani?

- Nisam još igrala, još sam se pripremala za povratak na Tour. Negdje u petom mjesecu sam se planirala vratiti, a onda se ovo desilo.

Preseljenje u Zagreb iz Dubrovnika?

- Dosta su se žrtvovali roditelji i cijela obitelj. Imam i tri sestre na koje je isto trebalo paziti i o njima se brinuti, pa su se nekako izmjenjivali mama i tata. Završila sam školu i već putovala po turnirima, pa su sve manje bili sa mnom. Prošla sam neke stvari prije prijateljica, ali mislim da mi je sve to dobro došlo u životu.

Imala je četiri operacije, kako je vraćati se nakon operacija?

- Teško je, frustrirajuće bih rekla najviše. Nakon jedne misliš da si riješio problem i da je sve iza tebe, nadaš se da slijedi svijetla budućnost. Tako se razočarati tri-četiri puta nije lagano. Najgora stvar je nakon operacije prolaziti rehabilitacije, terapije i pripreme, što dosta traje u tenisu, oko pola godine. Najteže je opet doći u ritam mečeva i putovanja, da se ugodono osjećaš u takvoj poziciji. Sad se stvarno nadam da je to to.

Čime se bavi osim tenisa?

- Obožavam filmove i serije, trenutno imam i previše vremena za to. Volim biti aktivna, nekad sam umorna od treninga, ali volim otići na Sljeme i na Jarun. U Hrvatskoj nisam previše toga vidjela, a cijeli svijet sam proputovala, to mi je isto nekakav cilj.

Najzgodniji tenisač?

- Grigor Dimitrov.

Planovi?

- Htjela bih ostati zdrava, to je prvi plan, nadam se da je sve što sam prošla iza mene. Bila sam u Top 20, htjela bih se tamo vratiti, možda biti još i bolja. Bilo je priča o odustajanju, ali to nije istina.

Najdraži turnir?

- Wimbledon. Jednostavno je posebna ta trava,  ne može se usporediti s ničim drugim. Sve je nekako elegantno i osjećaš se nekako posebno i uživaš u tome, zaključila je za kraj Ana Konjuh.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!