13:53 / 26.02.2019.

Autor: A.M./Hina

Jelena Kostanić-Tošić sportska direktorica HTS-a

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Jelena Kostanić-Tošić izabrana je za sportsku direktoricu i bit će prva osoba na toj dužnosti u HTS-u.
Jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora, a na prijedlog predsjednice Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Nikoline Babić, Jelena Kostanić-Tošić izabrana je za sportsku direktoricu i bit će prva osoba na toj dužnosti u HTS-u.
Hijerarhijski će 37-godišnja Splićanka sa zagrebačkom adresom biti na vrhu sportske piramide, ali neće imati utjecaja na odabir reprezentativaca ili rad izbornika, koji će u tome imati potpunu autonomiju. Zadaća sportske direktorice će biti koordinacija i komunikacija s izbornicima, igračicama i igračima, kao i komunikacija s roditeljima igrača kad su u pitanju mlađe dobne kategorije, a bavit će se i svim pitanjima vezanim za natjecateljski tenis.
- Jedna od naših najboljih tenisačica svih vremena prošla je sve reprezentacije u mlađoj dobi, bila reprezentativka u Fed Cupu te uspješna profesionalna igračica pa će njezino iskustvo i znanje nesumnjivo biti od velike pomoći u ovom segmentu djelatnosti Hrvatskog teniskog saveza, te važna za daljnji razvoj HTS-a. Također, to je dio orijentacije HTS-a da čim više uključi u rad bivše tenisače i tenisačice, stoji u priopćenju Hrvatskog teniskog saveza.
Nova sportska direktorica i prva koja će uopće obavljati tu dužnost u Hrvatskom teniskom savezu bila je juniorska osvajačica Australian Opena i pobjednica juniorskog Wimbledona u paru. U profesionalnoj igračkoj karijeri u tri navrata je bila finalistica WTA turnira, a najbolji joj je plasman 32. mjesto na pojedinačnoj WTA listi.
Po završetku karijere Jelena Kostanić-Tošić se posvetila akademskoj naobrazbi te 2014. postala stručna specijalistica menadžmenta bankarstva, osiguranja i financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!