07:35 / 07.09.2020.

Autor: I.L./HRT

Javio se Đoković: Nije bilo namjerno, ali bilo je pogrešno

Novak Đoković i sutkinja (Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports)

Novak Đoković i sutkinja (Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports)

Foto: - / -

Diskvalificiran je jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju.
- Cijela me ova situacija čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja, i prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu, napisao je Novak Đoković na društvenim mrežama vezano uz incident u susretu 4. kolu US Opena protiv Španjolca Pabla Carena Buste.

Diskvalificiran je jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju.

- Njezino ime ne mogu otkriti zbog zaštite privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno. Želim ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvoriti u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač.

Đoković se odmah nakon incidenta ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

- Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju jaku podršku, kao i navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!