Ivanišević za HRT: Nije bilo lako biti moj navijač

20.07.2021.

19:20

Autor: K.L./HRT

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević

Foto: HTV / HRT

- Fascinantno mi je koliko ljudi se sjeća mojeg Wimbledona i finala, rekao je Goran Ivanišević u emisiji HRT-a uoči ATP turnira u Umagu. Novi član teniske Kuće slavnih govorio je o dojmovima nakon ceremonije u Newportu.

- Emocije se i jesu i nisu slegle. Neće to nikad proći, poseban događaj. Čekao sam godinu dana, još je i kiša malo pala prije nego što sam ja izašao na binu, ali to je jedan poseban doživljaj. Ući u muzej gdje je povijest tenisa, a onda vidim sebe tamo i pitam se što sam ja tu?! Znači da sam nešto dobro napravio. Prekrasna tri dana i dodjela na velikom nivou, rekao je Ivanišević.

- Onaj Wimbledon je sve promijenio, da mi nisu dali pozivnicu, ne znam što bi bilo. Vrijedilo je čekati, dodao je Ivanišević kojeg je u kuću uveo John McEnroe.

- Moja je želja bila da to bude on, nije mogao biti tamo, ali napravio je preko videa. On je bio moj idol u karijeri, puno puta smo igrali i puno puta smo ga dobili. Napravili su mi i video sa svom sedmoricom koje sam dobio na Wimbledonu 2001., nisam znao da me toliko vole da su pristali to napraviti! To je bio također jedan lijep video od njih, objasnio je Goran.

- Bilo je puno lijepih trenutaka, prvi osvojeni turnir, Olimpijske igre... Najteži su sigurno bili Wimbledoni kada sam poražen u finalu. Onaj prvi ne, ali onaj 98' me dotukao. Tonio sam sve dublje, dublje, ali izdigao sam se. Nije lako biti moj navijač. Bilo je zanimljivo jer ni ja nisam znao što će se dogoditi. Moglo je bolje, moglo je i gore.

Prije meča u Hamburgu jednom je blajhao bradu.

- Nisam znao što sve tu treba raditi. Nažalost, kad sam došao na teren, pozlilo mi je. Tako se neslavno završilo moje blajhanje, rekao je Ivanišević koji se dotaknuo i Olimpijskih igara u Tokiju.

- Đoković ima konkurenciju, iako je favorit. Igra se na dva dobivena seta, bit će jako vruće, nema publike. On je motiviran i spreman, ali neće mu biti lako, zaključio je Ivanišević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!