Ivanišević: Njihov dolazak je nevjerojatna stvar za Umag i Hrvatsku

24.07.2022.

20:13

Autor: HRT/Sport/IMS

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević

Foto: HTV / HRT

Grad Umag idućih tjedan dana postaje sportsko i turističko središte Hrvatske jer počinje još jedan teniski ATP turnir Plava Laguna Croatia Open.

Gostujući u Dnevniku HTV-a, proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević osvrnuo se na ždrijeb i igrače koji će igrati na turniru.

- Od naših, Mili Poljičak će igrati protiv kvalifikanta, Duje Ajduković igra protiv Molčana, neugodnog slovačkog tenisača, a Dino Prižmić protiv Zapate. To je velika stvar za njega i veliko iskustvo. I veći turniri od ovoga bi bili ljubomorni da imaju za prve nositelje Alcaraza i Sinnera, to je nevjerojatna stvar za Umag i Hrvatsku, rekao je Ivanišević.

Borna Ćorić
zbog ozljede prepone u Hamburgu otkazao je nastup u Umagu.

- Nadamo se da će se što prije oporaviti i da će igrati sljedeće godine.

Još jednom se osvrnuo na nastup mladog Španjolca Carlosa Alcaraza koji u Umag dolazi kao peti tenisač svijeta.

- On je budući broj 1, oduševio je svijet ove sezone, a počeo je prošle godine u Umagu. Osvojio je nekoliko turnira, pobijedio Rafu i Novaka. On je fenomenalan igrač i budućnost svjetskog tenisa.

Svi mečevi moći će se pratiti na Drugom programu HTV-a i na aplikaciji HRTi.

U Umagu je uz sportski dio, važan i turistički značaj turnira.

- Očekujemo sigurno preko 100.000 posjetitelja kroz ovih desetak dana i vraćamo se napokon u punom obujmu u ATP, a značaj za destinaciju Umag, Istru i Hrvatsku je nemjerljiv ako znamo da direktan prijenos i snimci idu u 140 zemalja svijeta ako znamo da već sada imamo preko 120 akreditiranih novinara da dolaze najjače svjetske redakcije izvještavati iz Umaga, rekao je Milovan Popović, direktor TZ-a Umaga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!