13:13 / 04.07.2018.

Autor: HRT

Ivanišević loše raspoloženje podiže sjećanjem na Wimbledon 2001.

-

-

Foto: - / -

"Kad osvojite Wimbledon uvijek se toga sjećate, posebno na način na koji sam ja to napravio: s pozivnicom, finalem u ponedjeljak, atmosferom..."
Prije 17 godina, točnije 9. srpnja 2001. godine Goran Ivanišević osvojio je Wimbledon. Stigao je s pozivnicom kao 125. igrač svijeta da bi na kraju podignuo pobjednički pehar i napravio jedno od najvećih sportskih čuda.

Bio je to finalni meč koji nije bilo lako gledati, no Ivanišević je uspio svladati Australca Patricka Raftera 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. Nitko nije vjerovao da nakon tri izgubljena finala (1992., 1994. i 1996.) u All England Clubu može uopće ući u finale, a još manje osvojiti turnir.

Kad osvojite Wimbledon uvijek se toga sjećate, posebno na način na koji sam ja to napravio: s pozivnicom, finalem u ponedjeljak, atmosferom... To se vjerojatno više neće dogoditi jer sada imaju krov, štoviše dva pokrivena terena. To je finale kojeg se ljudi često sjete i govore o njemu, pa tako i ja. Ne sjetim se svaki dan, ali kada sam loše volje - uvijek, rekao je za službeni Twitter kanal.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!